Naar de Franz Josef Glacier
Door: Jasmijn13
Blijf op de hoogte en volg Jan
21 December 2011 | Nieuw Zeeland, Greymouth
Wij gingen nu naar Hokitika, de jade hoofdstad van New Zealand. Er wordt aan de westkust in New Zealand stenen gevonden die, nadat ze bewerkt zijn en goed gepolijst, mooie groene hangertjes, beeldjes, oorbellen of ringen zijn geworden. Maar om daar dan een kapitaal aan dollars voor neer te tellen? Ik zie het er niet aan af. Maar goed, een hele hoop andere mensen vinden het prachtig.
Er waren in de buurt nog vuurvliegjes te bewonderen, stond in het boekje wat Regula heeft gekregen van Marjan & Dennis, daar moesten we dan ook nog even gaan kijken, maar het is net als met de kerstverlichting..., het moet wel donker zijn wil je het zien. Donker is het voorlopig de eerstvolgende vier uur nog niet dus gingen we naar Speigts Ale House, een tot restaurant omgebouwde bierbrouwerij, waar we de dag afsloten met een bakje koffie, Matthias nam een echt lekker biertje, en met z'n allen een bakje wedges. Dat zijn aardappelpartjes maar dan wel heel erg lekker gekruid en gebakken. Hierna gingen we naar de B&B en was onze dag weer voorbij.
23 December 2011 - 11:09
Wieke:
Als jullie straks thuis zijn, ligt er misschien een nieuwe carriere voor Regula bij Lenie d'r zeehonden centrum in het verschiet ;-)